Вo подготовка се измени во Законот за работните односи | Правдико

Правдико

   

Вo подготовка се измени во Законот за работните односи

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Поради реорганизирање на Министерството за внатрешни работи и формирање на Агенција за внатрешно разузнавање, чии работници вршат посебни должности и овластувања согласно посебен Закон, се наметна потребата исклучокот да се однесува и на работниците од наведената Агенцијата. Од наведените причини потребно е да се измени и дополни Законот за работните односи.

Со измените ќе се даде можност покрај за работниците во Министерството за внатрешни работи, прекувремената работа да трае подолго од 190 часа поради вршење на итни и неодложни работи, по претходно дадена писмена согласност на работникот, и за работниците од Агенцијата за внатрешно разузнавање.

Временската рамка за изготвување на предлог законот:07/12/2018 – 02/01/2019

Препорачуваме

Партнери на Правдико