Правдико

   

Во подготовка се измени во Законот за акцизите

© Copyright 2018 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Министерството за финансии подготвува Предлог измени во Законот за акцизитесо цел усогласување со европското законодавство и подобрување и промена на системските решенија поврзани со акцизите.

Усогласување со Директивите на Европската Унија од областа на акцизите. Воедно, во Предлог Законот се предлагаат нови системски решенија кои ќе стапат во сила со денот на применување на Предлог Законот, модифицирани системски решенија во однос на постојниот Закон за акцизите кои ќе стапат во сила со денот на примена на Предлог Законот, како и нови системски решенија кои ќе се применуваат со влез на Република Македонија во ЕУ.

Временската рамка за изготвување на предлог законот:06/07/2018 – 26/07/2018

Партнери на Правдико