Во подготовка се измени во Законот за иновациската дејност | Правдико

Правдико

   

Во подготовка се измени во Законот за иновациската дејност

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со Законот за изменување и дополнување на Законот за иновациската дејност се изменуваат и додаваат нови одредба со кои се прошируваат областите и обемот на работење на Фондот за иновации и технолошки развој, се предвидуваат нови начини на финансирање на активностите на Фондот и се доуредуваат инструментите и другите мерки преку кои Фондот ги спроведува планираните активности.

Со предвидените измени се очекува Фондот да обезбеди повеќе финансиски средства со кои преку утврдените мерки и инструменти ќе изврши влијание врз иновациите и технолошкиот развој во Република Северна Македонија.

Временската рамка за изготвување на предлог законот: 04.04.2021 – 20.06.2021

Препорачуваме

Партнери на Правдико