Правдико

   

Во подготовка се измени во Законот за катастар на недвижности

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Причина за изменувањето и дополнувањето на Законот за катастар на недвижности се потребата од подобрување на квалитетот на запишаните права во катастарот на недвижности и намалување на процентот на незапишаните права во катастарот на недвижности, согласно Извештајот „Doing Business 2018“ на Светска банка.

Целта на Законот е да се создадат правни претпоставки за подобрување на квалитетот на запишаните права, а со тоа и јакнење на правната сигурност во запишаните права во катастарот на недвижности

Временската рамка за изготвување на предлог законот:01/09/2018 – 30/09/2018

Партнери на Правдико