Во подготовка се измени во Законот за лобирање | Правдико

Правдико

   

Во подготовка се измени во Законот за лобирање

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Министерство за правда започна со подготовка на измени и дополнувања во Законот за лобирање поради незаживеаната примена на постојниот закон надвор од законската рамка.

Целта е надминување на утврдените слабости во текстот на постојниот Закон за лобирање, особено во деловите на дефинирањето на поимот лобист и активностите што се сметаат и оние што не се сметаат за лобирање; и разработување на постапките за регистрирање и бришење од Регистарот на лобисти и вршење ефективен надзор над работата на лобистите.

Временската рамка за изготвување на предлог законот:01/01/2019 – 31/03/2019

Препорачуваме

Партнери на Правдико