Правдико

   

Во подготовка се измени во Законот за сопственост и други стварни права

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Министерството за правда започна со подготовки за изготвување на Предлог Законот за изменување и дополнување на Законот за сопственост и други стварни права.

Со Предлог Законот за изменување и дополнување ќе се создава основа за либерализација на прометот на недвижности и постигнување на конзистентност во делот на стварните права на странците.

Основна цел на Законот е либерализација на прометот на недвижности и стекнувањето на стварни права на странци.

Временската рамка за изготвување на предлог законот:18/06/2019 – 31/07/2019

Партнери на Правдико