Во подготовка се измени во Законот за виното | Правдико

Правдико

   

Во подготовка се измени во Законот за виното

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Со предлог законот се регулира воведување на нови производи во рамки на законот (органско вино, ароматизирани вина и пијалаци кои се базираат на вино), како и дефинирање на условите за производство на вино кај мали винарии и физички лица производители на вино.

Регулирање на органско вино, ароматизирани вина и пијалаци кои се базираат на вино, како и дефинирање на условите за производство на вино кај мали винарии и физички лица.

Временската рамка за изготвување на предлог законот: 11/03/2019 – 01/04/2019

Партнери на Правдико