Водич за подобро информирање на физичките лица за данокот на додадена вредност | Правдико

Правдико

   

Водич за подобро информирање на физичките лица за данокот на додадена вредност

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Целта на овој водич е да ја подобри информираноста во однос на даночните права и обврски на физичките лица кога тие вршат самостојна стопанска дејност и да ги унапреди даночните услуги кон граѓаните. Водичот е изработен во соработка помеѓу Министерството за финансии, Управата за јавни приходи и Цивитакс – Група за фискални прашања во граѓанскиот и академскиот сектор и кај физичките лица.

Целото издание можете да го превземете ТУКА
 
 
 
 

Партнери на Правдико