Водич за правата и обврските на граѓанските организации во случај на надворешна даночна контрола од страна на УЈП | Правдико

Правдико

   

Водич за правата и обврските на граѓанските организации во случај на надворешна даночна контрола од страна на УЈП

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Водичот за обврските на граѓанските организации во случај на надворешна даночна контрола од страна на Управата за јавни приходи содржи опис на обврските на граѓанските организации кои произлегуваат од законите со кои се уредуваат даноците и даночната постапка. Водичот има за цел да ги запознае претставниците на граѓанските организации на јасен начин со законските обврски кои тие се должни да ги исполнат како исплаќачи на персоналниот данок на доход како и со правата и обврските во случај на
надворешна даночна контрола.

Водичот е изработен од страна на Македонското здружение на млади правници (МЗМП), Институтот за човекови права (ИЧП) и Коалицијата Сите за правично судење во рамки на неформалната граѓанска иницијатива за заштита на граѓанското општество „Правна подготвеност за инспекции во
граѓанските организации“ поддржана од програмата Цивика мобилитас.

Целото издание можете да го превземете ТУКА

Партнери на Правдико