Водич за правата на потрошувачите | Правдико

Правдико

   

Водич за правата на потрошувачите

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

shopping-1Дали сте доволно информирани за своите потрошувачки права?  Со овај прирачник ќе се запознаете кои се вашите основни права при купување на производи, при користење на услуги од туристичка агенција, и што треба да знаете пред купување на некој производ..

Превземи

Извор:http://www.dpi.gov.mk

Поврзани статии:

– Фискализација – права на потрошувачите

– Кои се вашите права како потрошувач?

– Нотаријатот поблиску до граѓаните – прирачник за потрошувачи

– Начин на остварување на правата на потрошувачите кај производи со недостаток

– Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредити

– Права на потрошувачите кај производи со недостаток

– Вашите права при договори за потрошувачки кредити

Партнери на Правдико