Правдико

   

Водич за пристап до еколошката правда во Македонија

© Copyright 2018 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Овој водич е дел од проектот ”Повеленување на македонската правда” чија основна цел е зајакнување на капацитетите на граѓанските организации и канцелариите на народниот правобранител во однос на еколошката правда во Република Македонија. Исто така овој водич треба да им послужи на граѓаните во исполнувањето на нивните уставни и законски загарантирани права и преку тоа да се придонесе кон
подобрување на владеењето на правото како и да се зголеми соработката помеѓу сите засегнати чинители во животната средина. Имплементатор на проектот е Центарот за еколошка демократија – Флорозон.

Целото издание можете да го погледнете  ТУКА

Партнери на Правдико