Закон за стечај | Правдико

Правдико

   

Закон за стечај

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

stecaj

Авторот на овој труд се залага за модерно инсолвентно право, и оттука и произлегува и поинаквиот концепт на овој труд. Не само што ги вклучува последните измени на Законот за стечај со сите измени и дополненија вклучително и четвртата новела од мај 2013 како и одлуките на Уставниот суд со кој се укинати одредени одредби од овој закон, туку авторот преку компаративна анализа со одредени решенија во законодавствата на САД, Германија, Англија и други држави, посебно се задржува на  оние измени кои овозможуваат реформа и унапредување на стечајното законодавство во Македонија.

Автор: Дејан Костовски

Издавач: Академик

Година на издавање: 2014

Број на страници: 926

Повеќе информации

Партнери на Правдико