Започна постапка за изготвување на нов Предлог на закон за вештачење | Правдико

Правдико

   

Започна постапка за изготвување на нов Предлог на закон за вештачење

© Copyright 2020 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Министерството за правда започна постапка за изготвување на нов Предлог на закон за вештачење, од причини што во постоечкиот закон се утврдени неусогласености и недостатоци за кои има потреба да се решат.

Согласно известувањето на ЕНЕР, целта на новиот предлог закон е да се подобри материјата и утврдувањето во системот на вештачење и други прашања поврзани со вештачењето.

Временската рамка за изготвување на предлог законот:19/11/2018 – 31/03/2019

Препорачуваме

Партнери на Правдико