Заштита на работниците во Република Македонија од мобинг | Правдико

Правдико

   

Заштита на работниците во Република Македонија од мобинг

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

Marjan GaberovНасилството и вознемирувањето на работното место претставуваат појави кои сериозно ги загрозуваат работниците насекаде во светот. Без разлика на неговите феноменолошки облици, дали се работи за психичко вознемирување, за сексуално злоупотребување или конкретно физичко насилство, наслиството и вознемирувањето на работното место станаа глобална закана, закана која на сериозен начин влијае на самите работници и општеството во целина.

Автор: M-р Марјан Габеров

Прочитај ја целата статија ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико