Збирка македонски прописи за лицата со хендикеп | Правдико

Правдико

   

Збирка македонски прописи за лицата со хендикеп

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

ТУКАЦел на секоја кохерентна и глобална политика треба да биде на сите поединци во државата да им гарантира целосно граѓанство, еднаквост на можностите, независно живеење, слобода на избор, како и нивно целосно и активно учество во сите области од животот на заедницата.

Секој човек заслужува неговиот глас и дело да учествуваат во прашањата и одлуките, битни за неговото егзистирање како индивидуа, како и можноста да ги користи ресурсите на општеството и природата. Секојдневно сме се поблиску до целосното вклучување на лицата со хендикеп во донесувањето одлуки кои се однесуваат на нив и на нивните организации, во креирањето на политиката што ќе значи право на достоинствен живот.

Целото издание можете да го превземете ТУКА

Партнери на Правдико