Здружението на судии ќе бара одлагање на сите закажани судски рочишта | Правдико

Правдико

   

Здружението на судии ќе бара одлагање на сите закажани судски рочишта

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

По претходно информирање на члeновите на Управен одбор од страна на Претседателот на Здружение на судиите на РМ, за реакцијата на дел од подружниците за потребата од доследно почитување на утврдените мерки од страна на Владата на РСМ, во однос на корона вирусот, Управниот одбор заклучи, Здружение на судиите да побара од Судски совет и Врховен суд на РСМ, да преземат соодветни мерки за целосно почитување на Мерките на Владата на РСМ преку конкретни активности:

1. Да се донесе одлука за одлагање на закажаните рочиштата,

2. Да се судат само итните и недоложни предмети,

3. За судиите кои ќе ги судат итните и неодложни предмети да се обезбедат соодветни мерки за заштита, согласно Протоколите утврдени од страна на Министерството за здравство и Владата на РСМ.

Препорачуваме

Партнери на Правдико