Животно осигурување | Правдико

Правдико

   

Животно осигурување

© Copyright 2022 pravdiko.mk Сите права се задржани. Не е дозволено преземање на оваа содржина или на делови од неа без претходна согласност од редакцијата на ПРАВДИКО.

10637861_889720094390864_867600706_n-200x300Постојат најразлични видови осигурување на живот, но сите тие имаат заедничка карактеристика, а тоа е што овозможуваат и долгорочно штедење. За да може осигуреникот да се осигура од ризик, неопходно е да плати премија, а тоа всушност зависи осигураната сума кај животното осигурување. Полисата за животно осигурување е уникатен финансиски производ што нуди двојна поволност: истовремено му овозможува на осируреникот да се осигура и да штеди.

Автор: м-р Марјан Габеров

Прочитај ја целата статија ТУКА

Препорачуваме

Партнери на Правдико